Hvad gør en sand eventyrer, når verden er lukket for at rejse? Ja, når man hedder Erik B. Jørgensen, så søger man eventyret i det lokale. Lige nu er han derfor Danmark rundt i kajak, så hurtigt som muligt. 

Men hvorfor nu det? Det spurgte vi ham om.

”Det er længe siden, jeg har kastet mig ud i et projekt, hvor jeg skal have så mange ting til at gå op i en højere enhed for at lykkes. Dette er og bliver ikke et eventyr, men et rent rekordforsøg!

Vejret skal være med mig, min krop skal kunne holde til det ekstreme fysiske pres, og min psyke skal kunne rumme mit projekt. Også når det bliver hårdt og en kamp for at holde motivationen intakt. Alt skal spille sammen på bedste vis for at slå den nuværende rekord med så mange dage som muligt,” svarede Erik B. Jørgensen.

I dag er rekorden 18 dage for Danmark rundt i kajak. Erik håber på at klare det på 10-14 dage, men det kræver, at det hele klapper. Turen er uden Bornholm, så ikke helt Danmark rundt. Du kan læse mere om ”Det rød-hvide bånd” her.

Eventyr eller rekordforsøg?

Erik forventer at være på vandet hver dag i op mod 16 timer. Spørgsmålet er naturligvis, hvad der driver ham til at lave et sådan projekt? Til det svarer han:

”Jeg gør det for at sætte fokus på, at der er forskel på eventyr og rekordforsøg. Mit håb er, hvis jeg lykkes, at det fremover vil få flere kajakroere til at vælge eventyret, når de padler det rød-hvide bånd. Det er også interessant at prøve mig selv af både fysisk og psykisk med de strabadser jeg helt sikkert vil opleve”. 

Læs mere om “Danmark rundt i kajak – hurtigst muligt”, hvor der er/kommer en række blogindlæg med tanker, forberedelse og videoklip.

Eller følg med via GPS-tacker, hvor du kan se, hvor langt Erik er, og hvordan det går: GPS-kort LIVE

Foto: Claus Lillevang