Hvad gør en sand eventyrer når verden er lukket for at rejse? Ja, når man hedder Erik B. Jørgensen så søger man eventyret i det lokale. Lige nu er han er derfor på vej Danmark rundt i kajak, så hurtigt som muligt. 

Men hvorfor nu det spurgte vi ham?

”Det er længe siden, jeg har kastet mig ud i et projekt, hvor jeg skal have så mange ting til at gå op i en højere enhed for at lykkes. 

Dette her er og bliver ikke et eventyr, men et rent rekord forsøg!

Vejret skal være med mig, min krop skal kunne holde til det ekstreme fysiske pres og min psyke skal kunne rumme mit projekt – også når det bliver hårdt og en kamp for at holde motivationen intakt. Alt skal spille sammen på bedste vis for at slå den nuværende rekord med så mange dage som muligt”

I dag er rekorden 18 dage for Danmark rundt i kajak. Jeg håber at klare det på 10-14 dage, men det kræver, at det hele klapper. Du kan læse mere om ”Det rød-hvide bånd” her ved ”Havkajakroerne”!  (Det er uden Bornholm, så ikke helt Danmark rundt).

Erik forventer at være på vandet hver dag i op mod 16 timer.

Spørgsmålet er naturligvis hvad driver ham til at lave et sådan projekt? Til det svarer han:

”Jeg gør det for at sætte fokus på, at der er forskel på eventyr og rekordforsøg. Mit håb er, hvis jeg lykkes, at det fremover vil få flere kajakroere til at vælge eventyret, når de padler det rød-hvide bånd. 

Det er også interessant at prøve mig selv af både fysisk og psykisk med de strabadser jeg helt sikkert vil opleve”. 

Hvis det er noget du er interesseret i at dække eller se mere om, kan man se mere her:

Der ligger eller kommer en række blogindlæg fra med tanker, forberedelse og videoklip.

Samt via min GPS-tacker, så du kan se hvor jeg er og hvordan det går:

Foto: Fotograf Claus Lillevang